Filmul georgian ”Corn Island” a câştigat Globul de Cristal la Festivalul de la Karlovy Vary

Filmul georgian ”Corn Island” (Insula de porumb) a câștigat Globul de Cristal, premiul întâi în valoare de 18.370 de euro al Festivalului de film de la Karlovy Vary, care a luat sfârșit sâmbătă. Realizat de George Ovashvili, lungmetrajul este o dramă psihologică ce prezintă viața unui bătrân și a nepoatei sale pe o insulă de pe un râu aflat la granița cu provincia rebelă Abhazia, relatează duminică AFP.

Globuri de Cristal pentru contribuția lor la cinematografia mondială au primit și actorul Mel Gibson și regizorul William Friedkin (‘The French Connection’, ‘The Exorcist’). Premiul acordat lui Mel Gibson (58 de ani) a declanșat proteste din partea comunității evreiești din Cehia, care a apreciat că filmul său ‘Patimile lui Cristos’ propagă ‘stereotipii clasice’, făcându-i pe evrei singurii vinovați de moartea lui Isus.

Festivalul anual de la Karlovy Vary, deschis marelui public din 4 iulie, a atras în fiecare an aproape 131.000 de cinefili, potrivit organziatorilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata