Filmul „Remote Control” a câştigat Trofeul Anonimul

Filmul „Remote Control” de Byamba Sakhya, coproducție Mongolia-Germania, a câștigat duminică seară, 17 august, Trofeul Anonimul.

Premiile au fost acordate în urma voturilor publicului. Astfel, la categoria „Cel mai bun scurtmetraj ficțiune” a fost votat filmul „Excursie” în regia lui Adrian Sitaru, cel mai bun scurtmetraj de animație — „Wedding Cake”, în regia lui Viola Baier, iar Premiul „Ovidiu Bose Paștină” a revenit producției „Omul” de Brigitte Drodtloff. Un premiu special a fost acordat lungmetrajului „The Monk” de The Maw Naing (Burma — Cehia).

Marele câștigător, „Remote Control”, spune povestea lui Tsog, un băiat de la țară, care se mută în capitala Mongoliei, Ulan Bator, pentru a scăpa de certurile din familia sa. Inspirat de către eroul său, un călugăr care a învățat să zboare, Tsog se hotărăște să locuiască pe acoperișul unui bloc și își petrece zilele imaginându-și viețile celor care trăiesc sub ochii lui.

Regizorul Byamba Sakhya a declarat, la primirea trofeului, că acesta este primul premiu al publicului din cariera sa.

Gala Anonimul a avut loc la Arena Verde Stop din Capitală și a fost precedată de un concert al trupei Urma. În închiderea evenimentului a fost proiectat ultimul film în care a jucat actorul Philip Seymour Hoffman, „A Most Wanted Man”, de Anton Corbijn.

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul a avut loc în premieră în Capitală. Festivalul s-a desfășurat, în mod tradițional, în localitatea Sfântu Gheorghe din Delta Dunării. Ediția bucureșteană a evenimentului a oferit publicului proiecții de filme la Cinema Studio și Arena Verde Stop dar și pe malul Dâmboviței. Potrivit organizatorilor, anul viitor festivalul se întoarce în Delta Dunării. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata