Ford Motor încheie planurile de a lansa vehicule electrice cu compania chineză Zotye

Ford Motor a decis să înceteze planurile de lansare de vehicule electrice în asociere cu Zotye Automobile din China, a declarat joi gigantul auto american.

Acesta a spus că industria vehiculelor electrice din China și politicile guvernamentale au suferit modificări majore de la semnarea acordurilor în 2017 și 2018, determinând decizia Ford. Ford nu a specificat ce modificări au declanșat mutarea sa.

Săptămâna trecută, Ford a declarat că asocierea sa din China cu Chongqing Changan Automobile Co va începe să producă vehicule Mustang Mach-E complet electrice.

Într-o declarație de joi, Ford a declarat că va urmări un „model de afaceri mai flexibil în China”, care va vedea că își va utiliza operațiunile existente în țară și în alte părți și va construi centre de afaceri conexe.

Zotye nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu.

În 2017, în timpul unei vizite a fostului președinte american Donald Trump în China, Ford și Zotye au spus că vor investi un total de 756 de milioane de dolari pentru a înființa o întreprindere comună de 50-50 în China pentru a construi vehicule electrice mici de pasageri.

Un an mai târziu, cele două companii au declarat că au semnat un memorandum de înțelegere pentru o altă întreprindere care va produce vehicule electrice pentru flotele de transport.

Producătorii de vehicule electrice de la Nio Inc cultivate în țară până la liderul american Tesla Inc au extins capacitatea de producție pe cea mai mare piață auto din lume, unde guvernul promovează puternic vehicule mai ecologice ca mijloc de reducere a poluării cronice a aerului.

Se estimează că vânzările de vehicule electrice, hibride plug-in și cu hidrogen în China vor crește până la 20% din vânzările de mașini noi până în 2025 de la doar 5% acum, a declarat Consiliul de Stat în noiembrie.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata