Forțele de securitate mexicane l-au eliberat pe fiul lui Joaquin ”El Chapo” Guzman

46

Forțele de securitate mexicane l-au eliberat pe fiul lui Joaquin ”El Chapo” Guzman după ce fusese reținut pentru câteva ore într-o proprietate din orașul Culiacan din nordul țării, a declarat ministrul pentru Securitate, Alfonso Durazo, decizia fiind luată pentru protejarea vieților oamenilor.

Comentariile lui Durazo au urmat unei declarații emise după arestarea fiului fostului lider al cartelului de droguri Sinaloa, Joaquin ”El Chapo” Guzman, în care nu clarificase dacă acesta se mai află încă în custodia poliției, potrivit site-ului agenției Reuters.

În urma reținerii lui Ovidio Guzman în orașul Culiacan, Sinaloa, din nordul Mexicului, au avut loc lupte de stradă.

Garda Națională din Mexic, o grupare militarizată de poliție, responsabilă de lupta împotriva rețelelor mexicane de trafic de droguri, a fost atacată de mai mulți membri ai grupării infracționale conduse de „El Chapo”.

Luptele dintre forțele de ordine și membrii grupării infracționale au escaladat în nordul Mexicului, după ce Garda Națională l-a arestat pe unul din fii marelui traficant de droguri mexican, Joaquín “El Chapo” Guzmán, lider al rețelei Sinaloa, aflat în prezent sub arest. Forțele de ordine l-au identificat pe fiul lui „El Chapo”, Ovidio Guzmán López, în timpul unei patrule de rutină din orașul Culiacán.

Reținerea lui Ovidio Guzmán a provocat lansarea atacurilor din partea membrilor grupării Sinaloa, ca reacție la demersul polițienesc, determinând eliberarea celui reținut, pentru evitarea amplificării violențelor împotriva forțelor de ordine.

Conform imaginilor transmise de posturile locale de televiziune, focurile de arme din partea rebelilor înarmați vizau forțele de ordine și mașinile acestora, iar străzile erau împânzite de baricade de foc.

Ministrul mexican de Securitate, Alfonso Durazo a informat că membrii unei patrule a Gărzii Naționale au fost atacați cu focuri de armă venind din interiorul casei în care Guzman locuia, forțându-i să se retragă pentru propria siguranță. Fiul liderului infracțional a fost reținut și ulterior eliberat „pentru a evita creșterea violenței în regiune, pentru a proteja viețile personalului nostru și pentru a reveni la starea de calm a orașului”, a declarat ministrul Durazo.

Sub conducerea liderului Joaquín “El Chapo” Guzmán, rețeaua infracțională a reprezentant cel mai mare distribuitor de droguri către Statele Unite. În prezent, liderul „El Chapo” este în arest, iar cartelul este controlat parțial de către fiul acestuia, Ovidio Guzmán.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online