Fotbal – CM 2014: Rusia – Coreea de Sud 1-1

Echipele Rusiei și Coreei de Sud au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), marți, pe Arena Pantanal din Cuiaba, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie).

Rezultatul este unul echitabil, după ce Lee Keun-ho (68) a deschis scorul pentru asiatici, în urma unei gafe a portarului Akinfeev, iar Aleksandr Kerjakov (74) a restabilit egalitatea la scurt timp.

Cele două echipe s-au luptat cu precădere între cele două careuri, reușind să se anuleze în cea mai mare parte a timpului. Ocaziile de gol au fost destul de rare, prima venind în minutul 11, când, Son a finalizat o contră coreeană cu un șut peste poartă de la circa 18 metri.

Rușii au avut câteva momente bune după prima jumătate de oră, când portarul Jung a respins cu greutate șutul violent din lovitură liberă de la circa 35 de metri al lui Ignașevici (31). Jirkov a încheiat apoi un contraatac cu un șut pe lângă poartă (33).

Asiaticii au replicat imediat și șutul lui Koo (34) a fost deviat de veteranul Ignașevici, foarte periculos pentru poarta lui Akinfeev. Son a mai avut o oportunitate în finalul primei reprize, dar a tras mult peste poartă de la 18 metri (39).

Elocvent pentru felul în care s-a desfășurat prima repriză a fost numărul de baloane pierdute, 39 rușii și 47 coreenii.

Rușii au părut mai deciși în debutul reprizei secunde, iar Faizulin a trimis un șut cu boltă, respins cu dificultate de portarul Jung (46), după care Berezuțki a reluat cu capul pe lângă poartă la cornerul rezultate (47). Răspunsul sud-coreenilor nu a întârziat, iar Akinfeev a fost nevoit să respingă șutul lui Koo (50), din afara careului. Goalkeeper-ul rus a reținut în doi timpi șutul lui Ki, chiar în fața unui atacant coreean (51). Apoi, Akinfeev a respins cu emoții mingea la lovitura liberă executată de Kim Young-gwon (57), dar apoi a reținut-o în fața lui Han.

Portarul Jung nu a putut reține nici el șutul puternic al lui Kombarov (62), însă nu a fost niciun rus să reia în plasă.

Coreea de Sud a reușit să deschidă scorul în minutul 68, prin Lee Keun-ho, care a tras de la aproximativ 25 de metri, iar Akinfeev a scăpat balonul în poartă: 0-1.

Doar șase minute a condus Coreea, pentru că Fabio Capello, care pe 18 iunie împlinește 68 de ani, a mutat decisiv, i-a introdus pe Kerjakov și Denisov, iar rezultatul s-a văzut imediat: Dzagoev, care a împlinit 24 de ani în ziua meciului, a tras din careu, portarul Jung a respins, Hwang a respins în Eșcenko, iar Kerjakov a trimis balonul în plasă, 1-1 (74).

Niciuna dintre echipe nu a reușit să își mai creeze ocazii de gol, iar argentinianul Nestor Pitana, care a împlinit 39 de ani în ziua partidei, a fluierat sfârșitul unei partide de nivel mediocru, salvată în oarecare măsură de repriza secundă.

În celălalt meci al grupei, Belgia a dispus cu 2-1 de Algeria, iar următoarea etapă se va juca pe 22 iunie: Belgia — Rusia, la Rio de Janeiro (19,00) și Coreea de Sud — Algeria (22,00).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata