Fotbal: Încasări record pentru Manchester United

Manchester United nu reuşeşte încă să-şi recapete ritmul pe care l-a avut în perioada legendarului manager Sir Alex Ferguson din punct de vedere sportiv, dar din punct de vedere financiar gruparea de pe Old Trafford se dovedeşte o adevărată maşină de făcut bani.

Astfel, în ultimul trimestru al anului trecut, clubul de fotbal din Manchester a înregistrat venituri de 171 milioane euro, cu 26,6% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2014.

Veniturile comerciale au crescut cu 42,5 la sută, atingând valoarea de 84,4 milioane euro, în timp ce încasările din drepturile de televizare au progresat, la rândul lor, cu 31,3 la sută, ajungând la 47,6 milioane euro.

Această explozie a veniturilor se datorează, în principal, efectului contractului semnat de United cu producătorul de echipament sportiv Adidas, care aduce 94,2 milioane euro anual clubului englez, ale cărui conturi mai sunt alimentate şi de alte contracte publicitare.

Conform cotidianului Daily Mirror, Manchester United urmează să realizeze în 2016 venituri totale de peste 640 milioane euro, o sumă pe care niciun club nu a mai reuşit să o atingă până acum în lumea fotbalului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata