Fotbal: Tatăl lui Carlos Tevez, eliberat de răpitori

Tatăl fotbalistului argentinian Carlos Tevez a fost eliberat marți după ce fusese sechestrat timp de opt ore, a anunțat avocatul familiei, citat de AFP, după ce răpitorilor li s-a plătit o răscumpărare.

Segundo Tevez, tatăl adoptiv al atacantului echipei Juventus Torino, a fost răpit marți dimineață în timp ce se afla la volanul mașinii sale la Moron, cartier de la periferia Buenos Aires-ului. Mașina sa a fost găsită câteva ore mai târziu.

„A fost eliberat, este bine și s-a alăturat familiei”, a precizat avocatul familiei, Gustavo Galasso, pentru postul de televiziune C5N. Suma plătită răpitorilor nu a fost dezvăluită, dar presa o estimează ca fiind de 400.000 de pesos argentinieni (48.900 dolari).

Carlos Tevez, care era pe punctul de a pleca spre Argentina, „a decis să nu mai facă călătoria după veștile bune pe care le-a primit”, a explicat Daniel Scioli, guvernatorul provinciei Buenos Aires.

Conform responsabilului argentinian, Segundo Tevez a fost victima unui furt de automobil, care a ”derapat” după ce răufăcătorii au descoperit identitatea victimei lor în timp ce examinau actele mașinii. Ei l-au prins pe tatăl jucătorului și l-au determinat să se urce în altă mașină, după care au telefonat familiei pentru a o extorca de bani.

„Vă mulțumesc tuturor pentru susținerea voastră. Să știți că este sănătos și salvat. Este cel mai important lucru”, a declarat fotbalistul.

Segundo Tevez și soția sa l-au crescut pe cel care este supranumit în Argentina „Apașul” sau „jucătorul poporului”, după ce a fost abandonat de mama sa și după moartea tatălui.

Născut într-un cartier sărac din Buenos Aires, Fort Apache, Tevez a spus deseori că fără fotbal ar fi ajuns delincvent.

Mai multe vedete ale fotbalului au fost sechestrate în ultimii 12 ani. Cazul cel mai răsunător a fost cel al lui Ruben Astrada, tatăl jucătorului Leonardo Astrada (River Plate), răpit timp de 27 de zile și eliberat după plata unei răscumpărări.’ (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata