Fotografie virală pe internet: Un peşte înotând într-o meduză

Fotografia unui peşte care înoată prins într-o meduză, în largul coastelor orientale ale Australiei, face furori pe internet unde a depăşit 2 milioane de vizualizări, relatează joi AFP.

Fotograful Tim Samuel făcea baie îl localitatea turistică Byron Bay în decembrie în compania prietenei sale. Atunci au văzut peştişorul auriu prins în interiorul meduzei.

Peştişorul ale cărui culori erau perfect vizibile în corpul transparent al meduzei nu părea să se simtă în largul său.

„Este prins ca într-o capcană dar în aceaşi timp controlează mişcările meduzei„, a scris Tim Samuel pe Instagram.

Poza a fost postată luni pe @discoverocean iar de atunci, povesteşte fotograful, telefonul său sună fără încetare.

„Sunt absolut copleşit de această atenţie pe care i-o acordă întreaga lume”, a spus el. „Atât eu cât şi @franny.plumridge am ştiut că am dat peste ceva special, dar nu ne-am dat seama cât era de unic şi de rar”, a adăugat fotograful.

Unii internauţi sunt de părere că peştele a fost înghiţit de meduză, alţii spun că i se vede coada în afara ei, ceea ce înseamnă că-i controlează mişcările meduzei.

William Gladstone, specialist în viaţa marină la Universitatea de tehnologie din Sydney, a confirmat raritatea fotografiei care a primit 2,3 milioane de vizualizări. El a explicat ziarului Sydney Morning Herald că a mai văzut raci de mici dimensiuni căutând protecţie în interiorul meduzelor, dar niciodată aşa ceva.

Tim Samuel a precizat că a stat pe gânduri dacă să elibereze sau nu „bietul” peştişor, însă până la urmă a decis „să lase natura să-şi urmeze cursul”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto:Tim Samuel / dailymail.co.uk

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata