Frank-Walter Steinmeier: Închiderea frontierelor nu este o soluţie la criza refugiaţilor din Europa

Ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, a apreciat marți că închiderea granițelor nu va rezolva criza refugiaților din Europa, relatează agenția Reuters.

”Soluția nu constă în închiderea granițelor”, a declarat Steinmeier presei, răspunzând unei întrebări în legătură cu sugestia făcută de ministrul german al transporturilor că Germania ar trebui să se pregătească pentru a-și închide frontierele.

În opinia lui Steinmeier, este esențial de a aborda conflictul din Siria, de a lucra împreună cu vecinii Siriei pentru gestionarea fluxului de refugiați, precum și de a crea centre de primire și triere (”hot spot-uri”) în Grecia și Italia pentru a se ocupa de migranții care sosesc în Europa.

Referindu-se la Europa de Est, șeful diplomației germane și-a exprimat speranța că ea nu se va retrage în sine în cadrul Uniunii Europene. ”Sper foarte mult să nu ajungem într-o situație în care Europa de Est să se închidă în sine ca o parte specială a Uniunii Europene”, a declarat presei Steinmeier.

În ce privește tensiunile dintre Iran și Arabia Saudită, Steinmeier a estimat că ele nu vor dispărea curând, dar că este posibil un ajutor la instaurarea încrederii între cele două țări rivale care-și dispută influența în Orientul Mijlociu.

”Într-o primă etapă, se vor realiza multe dacă cele două părți aduc sub control situația actuală, discută una cu cealaltă”, a declarat Steinmeier, adăugând că Iranul este cheia pentru stabilizarea Orientului Mijlociu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata