FSB o identifică pe a doua femeie kamikaze din metroul din Moscova

Anchetatorii ruşi au identificat-o pe femeia originară din Daghestan, republică instabilă din Caucazul rus, Mariam Şaripova, în vârstă de 28 de ani, ca fiind a doua femeie kamikaze care a comis atentatul din staţia Lubianka a metroului din Moscova în data de 29 martie, potrivit FSB (Serviciul de Securitate al Rusiei).

Potrivit unor informaţii, ea ar fi fost soţia unui lider insurgent din Daghestan, Magomedali Vagapov. Mariam, absolventă de Pedagogie la Universitatea din Daghestan (2005), lucra ca profesoară de informatică din 2006. Tatăl acesteia, Rasul Magomedov, care şi-a identificat fiica după ce i s-au arătat fotografii cu rămăşiţele uneia din atacatoatrele sinucigaşe, susţine că fiica sa locuia împreună cu el şi cu soţia lui şi că nu manifesta vederi radicale islamiste.

El mai spune că fiica sa se afla duminică, 28 martie, la Mahacikala, capitala daghestaneză, şi nu ştie cum a putut ajunge luni dimineaţă în metroul din Moscova. Autorităţile ruse au anunţat încă vineri că au indentificat o adolescentă, născută în 1992, originară din Daghestan, ca fiind femeia kamikaze care s-a aruncat în aer în staţia de metrou Park Kulturî. Dublul atentat sinucigaş de la 29 martie a.c. din metroul din Moscova s-a soldat cu 40 de morţi şi aproximativ 100 de răniţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata