Furtună de zăpadă în Japonia: 5 morţi şi peste 600 de răniţi

O furtună de zăpadă excepţională, fără precedent în aproape o jumătate de secol asupra capitalei, a ucis cinci persoane şi a provocat 600 de răniţi sâmbătă în întreaga Japonie, relatează AFP.

Un strat alb de 27 de centimetri a acoperit Tokio, ceea ce nu s-a mai întâmplat de 45 de ani, potrivit agenţiei naţionale de meteorologie.

Furtuna, care s-a deplasat din vestul insulei principale Honshu spre capitală, s-a îndreptat apoi spre nord-est, depozitând 35 de centimetri de zăpadă în oraşul de coastă Sendai care nu a mai cunoscut un astfel de fenomen de 78 de ani.

Potrivit presei japoneze, 5 persoane în total au murit în accidente provocate de zăpadă şi 600 în întreaga ţară au fost rănite prin cădere sau în coliziuni.

Peste 20.000 de locuinţe erau în continuare fără electricitate duminică dimineaţă şi 200 de zboruri au fost anulate în plus peste cele 740 suprimate cu o zi înainte.

Aproximativ 5.000 de pasageri au rămas blocaţi pe aeroportul internaţional Tokio-Narita, din cauza stării proaste a drumurilor ce îl leagă de capitală, la distanţă de circa şaizeci de kilometri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata