Galerii din întreaga lume, la târgul de artă pe internet VIP Art Fair

Galerii de artă din întreaga lume vor participa, între 22 şi 30 ianuarie, la primul mare târg de artă exclusiv pe internet, sub numele VIP Art Fair, au anunţat miercuri (18 august 2010) la Berlin organizatorii lui, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.

Obiectivul târgului – printre ai cărui participanţi se vor număra galeriile americane Gagosian şi David Zwirner, londoneza White Cube şi berlineza Max Hetzler – este de a facilita comunicarea maximă între galerii. Se doreşte crearea unei ‘comunităţi virtuale’, accesibilă atât galeriilor, cât şi colecţionarilor, comisarilor de expoziţii şi responsabililor de muzee, potrivit organizatorilor.

Platforma care se va folosi pentru VIP Art Fair va fi dotată cu înaltă tehnologie, pentru a difuza operele cu maximă precizie şi în diverse formate, însoţite de documentaţia despre autor. La acest târg se va putea intra gratuit ca vizitator obişnuit. Cine doreşte însă participarea interactivă şi negocierea cu galeriile trebuie să-şi cumpere un card de intrare pentru tot târgul, în valoare de 100 dolari (77,7 euro), dacă se abonează în primele două zile, sau să opteze pentru ultima zi, plătind 20 de dolari (15,5 euro).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata