George Clooney va face un film despre scandalul ascultării telefoanelor din Marea Britanie

Starul american George Clooney va regiza un film despre scandalul ascultării telefoanelor, care a zguduit Marea Britanie în 2011, au anunțat studiourile Sony Pictures aflate la originea proiectului, informează joi AFP.

„Attack Hack” va fi o adaptare pentru marele ecran a cărții cu același nume a jurnalistului Nick Davies. Reporterul cotidianului The Guardian a scris despre scandalul imperiului mediatic, patronat de magnatul Rupert Murdoch, care s-a soldat cu închiderea fostului tabloid News of the World — cel mai bine vândut ziar din Marea Britanie. Filmările vor începe anul viitor.

Este o poveste care combină „minciuni, corupție și șantaj la cele mai înalte niveluri ale guvernului, comise de cel mai mare ziar din Londra”, a comentat George Clooney, într-un comunicat publicat de Sony Pictures. Nick este un jurnalist curajos și încăpățânat și este o onoare pentru noi să transpunem cartea sa pe ecran, a adăugat actorul.

Michael De Luca, responsabil al studioului Columbia Pictures (filială a Sony Pictures), a declarat că George Clooney, al cărui tată a fost ziarist, are un interes special pentru rolul jucat de jurnalism în viețile noastre.

Scandalul interceptărilor telefonice a dezvăluit legăturile strânse dintre imperiul mediatic, patronat de Rupert Murdoch, și politicieni, precum și metodele lipsite de scrupule ale tabloidelor britanice. Scandalul a afectat multe nume celebre, precum Kate Middleton, devenită din aprilie 2011soția prințului William, sau actorii Daniel Craig și Jude Law.

Murdoch a închis cotidianul News of the World, în iulie 2011, după ce s-a aflat că ziarul — cu cel mai mare tiraj în acea perioadă — a accesat ilegal mesageria vocală a telefonului unei adolescente dată dispărută și care ulterior a fost găsită decedată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata