Germania va prezida OSCE în 2016

Germania va prezida Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în 2016, a decis grupul celor 57 de țări vineri în orașul elvețian Basel, informează agenția DPA.

Decizia unanimă a fost luată la reuniunea anuală a miniștrilor de externe ai țărilor OSCE, au declarat surse diplomatice.

În plus, Austria a fost aleasă să prezideze organizația în 2017.

În ultimii ani, sarcinile OSCE au fost diferite inclusiv legate de probleme de mediu, dar ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier a declarat joi că grupul ar trebui să se reconecteze la sarcina sa de bază de construcție a securității prin dialog și măsuri de consolidare a încrederii.

Elveția, care a prezidat OSCE în acest an, s-a confruntat cu gestionarea crizei din Ucraina. Organizația include atât Rusia cât și țările occidentale în rândul membrilor săi.

Președinția de anul viitor a Serbiei este de așteptat să fie urmărită atent, pentru că această țară nu numai că se bucură de relații strânse cu Moscova dar vrea de asemenea să adere la Uniunea Europeană, notează DPA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata