Google prezintă Spot – “câinele robot” pentru teren accidentat – VIDEO

26

Compania robotică Boston Dynamics, achiziționată în decembrie de Google, a făcut mai multe tentative de a crea o generație de roboți care să se adapteze suprafețelor de teren accidentat, informează site-ul Portaltic.

În această perioadă de timp, Boston Dynamics nu a dezvăluit prea multe informații despre ceea ce dezvoltă în laboratoarele din Waltham, Massachusetts (SUA). Însă datorită unui videoclip postat pe Youtube s-a putut vedea la ce lucrează compania aflată în proprietatea Google.

Este vorba de un nou robot, Spot, capabil să exploreze un relief accidentat și să se deplaseze pe un teren plin de obstacole. Cântărește 72 de kilograme și are o capacitate electrică ce îi permite să funcționeze atât în spații închise cât și în aer liber și să se adapteze cât mai bine la mediu.

Robotul poate să meargă, să urce scările, să alerge, să escaladeze orice suprafață de teren și chiar să-și recapete echilibrul atunci când este împins sau lovit cu piciorul.

Spot poate fi considerat o versiune îmbunătățită a predecesorului său ‘Big Dog,’ având în vedere că pare capabil să se deplaseze cu mai multă agilitate și viteză și să opereze atât în spații închise cât și deschise. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online