Grănicerii ucraineni vor deschide focul, în cazul în care trupele ruse vor încerca să treacă graniţa

Grănicerii ucraineni vor deschide focul, fără a mai aştepta ‘ordin de sus’, în cazul în care trupele ruse vor încerca să treacă graniţa cu Ucraina, a declarat luni şeful Departamentului pentru relaţii cu presa din cadrul Serviciului ucrainean pentru frontiera de stat, Oleg Slobodian, citat de agenţia de presă Unian.

Toate punctele de trecere a frontierei sunt posturi militare. Prin urmare, în caz de atac sau provocare în apropiere de graniţa de stat, militarii ucraineni vor acţiona în conformitate cu legile şi regulamentele armatei ucrainene, a declarat acesta într-o conferinţă de presă.

În situaţia unui atac asupra oricărui post militar, grănicerii au dreptul să-şi folosească armele din dotare şi, în cazul unei invazii a trupelor ruse în Ucraina, ei vor deschide focul fără să mai aştepte vreun ‘ordin de sus’, a ţinut el să sublinieze.

Situaţia la frontiera de stat a Ucrainei cu Rusia este destul de complicată, dar controlabilă, a mai spus oficialul menţionat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata