Grecia extinde restricțiile asupra zborurilor internaționale până pe 19 aprilie

Grecia a declarat duminică că extinde restricțiile pentru zborurile interne până pe 12 aprilie și pentru zborurile internaționale până pe 19 aprilie, deoarece numărul de noi infecții cu COVID-19 continuă să crească.

Conform restricțiilor, pasagerii care zboară către Grecia trebuie să primească un test PCR negativ cu 72 de ore înainte de sosire și să fie supuși testării aleatorii pentru COVID-19.

Toți călătorii străini sunt în carantină timp de șapte zile. Călătorii israelieni care au fost complet vaccinați cu cel puțin două săptămâni înainte de călătorie nu vor trebui să stea în carantină, în urma unui acord bilateral privind turismul dintre cele două țări.

Majoritatea zborurilor din țările membre ale Uniunii Europene sunt interzise, ​​cu excepția a 10 țări, inclusiv Marea Britanie. Pentru zborurile interne, numai călătoriile esențiale sunt permise.

Școlile, magazinele neesențiale și restaurantele sunt închise în Grecia, dar autoritățile intenționează să permită redeschiderea magazinelor mici de vânzare cu amănuntul cu restricții de luni, iar liceele sunt așteptate să reia cursurile personale în cursul acestei luni.

Grecia a înregistrat 3.080 noi infecții vineri și 72 de decese. De când a început pandemia, a înregistrat peste 273.000 de cazuri și puțin peste 8.300 de decese.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata