Grecia va avea nevoie de până la 120 miliarde de euro până în 2012

Grecia va avea nevoie de 100-120 miliarde de euro, au afirmat miercuri (28 aprilie 2010) parlamentari germani, la încheierea unor întâlniri la Berlin cu preşedintele Băncii Centrale Europene şi cu cel al Fondului Monetar Internaţional, relatează AFP.

O astfel de sumă ar însemna o contribuţie a Germaniei de cel puţin 25 miliarde de euro pe o perioadă de trei ani, a declarat deputatul social-democratul Thomas Oppermann la încheierea acestor reuniuni. ”Cele 45 miliarde de euro despre care este vorba până în prezent nu sunt decât începutul”, a comentat deputatul ecologist Jürgen Trittin.

Preşedintele FMI, francezul Dominique Strauss-Kahn, despre care Oppermann a afirmat că ”n-a înflorit lucrurile” în discuţiile cu parlamentarii, a refuzat să confirme aceste cifre în cadrul unei conferinţe. Discuţiile dintre FMI, Comisia Europeană şi guvernul grec sunt în curs, a indicat el, şi o sumă nu va putea fi publicată decât la încheierea lor.
Strauss-Kahn şi Jean-Claude Trichet, preşedintele BCE, au încercat în discuţiile lor să-i convingă pe deputaţii germani, dintre care mulţi sunt reticenţi în privinţa votării ajutorului pentru Grecia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata