Guvernele cer tot mai multe informaţii despre conturile utilizatorilor reţelei Twitter

Guvernele cer tot mai multe informații despre conturile utilizatorilor rețelei de socializare Twitter, potrivit unui raport de transparență publicat marți de responsabilii platformei digitale, scrie portalul mashable.com.

Potrivit raportului, numărul cererilor exprimate de guverne privind informațiile despre conturile utilizatorilor Twitter a crescut cu aproximativ 52%, de la 2.871 în cea de-a doua parte a anului 2014 la 4.363 de cereri în prima jumătate a acestui an. Rețeaua de socializare a dat curs unui procent de 58% din cererile exprimate.

Jeremy Kessel, manager pentru politicile juridice la nivel global ale rețelei, a spus această creștere este cea mai semnificativă cu care s-a confruntat până în prezent rețeaua Twitter.

Prin comparație, serviciul digital de streaming Periscope a primit în aceeași perioadă 1.391 de cereri privind respectarea drepturilor de autor ale fișierelor încărcate, însă serviciul a fost lansat în luna martie.

Cele mai multe cereri adresate Twitter au venit din partea guvernului SUA (2.436), respectiv 56% din totalul celor exprimate, urmate de cererile venite din partea guvernelor nipon (425), turc (412), britanic (229), francez (139), indian (113) și spaniol (110). Celelalte state care apar în raportul de transparență au formulat sub o sută de cereri.

Raportul de transparență al rețelei Twitter centralizează cererile privind informații despre datele utilizatorilor rețelei de la guvernele statelor interesate de acest tip de informații, necesare în desfășurarea unor verificări legate de anchete penale sau alte încălcări ale legilor țărilor respective. Raportul este bianual, vizând primele șase luni și cea de-a doua parte a anului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata