Harriet Harman, ministru britanic care fuge de la locul faptei

“Numarul 2 in guvernul Brown va fi trimisa in judecata pentru comiterea unei infractiuni la volan in timp ce vorbea la telefon.

Harriet Harman ministrul pentru egalitatea de sanse a mai fost prinsa incalcând regulile de trafic. Harman este numarul doi al Partidului Laburist insa saptamâna aceasta este pasibila de o condamnare pentru conducere imprudenta a masinii si aplicarea a 9 puncte de penalizare, noteaza ziarul El Mundo.
Motivul este un accident usor de trafic care a avut loc la inceputul lui iulie la Dulwich, o suburbie din sud-estul Londrei. Potrivit martorilor oculari, Harman a lovit cu autoturismul sau Ford Fiesta de culoare rosie o masina parcata pe cealalta parte a strazii. Grav nu este atât accidentul, cât faptul ca in acel timp ea vorbea la telefonul mobil si ca a fugit de la fata locului fara sa-si lase numele si nici datele politiei de asigurare.

Potrivit vecinilor ea a stat o perioada scurta in masina, fara sa coboare, si a spus unuia dintre ei: “Sunt Harriet Harman. Stiti unde sa ma gasiti”. Harman a incercat sa musamalizeze cazul dar ace sta a fost dat in vileag de presa de scandal iar incidentul a suscitat mare vâlva in opinia publica. În asemenea masura incât a fost convocata pentru un interogatoriu la comisariat, iar acum a fost anuntata ca vor fi prezentate acuzatii impotriva ei din partea procuraturii.

Numarul doi laburist va fi data in judecata pentru conducere imprudenta si pentru ca a vorbit la telefon la volan. Doua acuzatii care presupun o amenda de 6.000 de euro, plus 9 puncte de penalizare.
Purtatorul de cuvânt al lui Harman a tinut sa nege din nou faptele, subliniind ca doamna ministru a cooperat in orice moment cu politia. Dar se pare ca este greu in actuala situatie sa se poata sustrage justitiei. Ceea ce va fi o problema având in vedere ca procesul va coincide probabil cu campania pentru alegerile generale, care vor avea loc in primavara anului viitor.

Nu este prima data când Harman incalca regulile traficului rutier. În ianuarie 2003 i s-a suspendat permisul timp de sapte zile si a fost amendata cu 400 de lire pentru a conduce cu o viteza peste 160 de kilometri pe ora pe autostrada spre Swindon. O sanctiune pe care asociatiile conducatorilor auto au criticat-o considerând-o prea blânda.

În urma cu 2 ani, ea a platit o amenda de 60 de lire puls trei puncte penalizare pentru ca a depasit limita de viteza in comitatul Suffolk. Harman suscita pasiuni controversate in Marea Britanie. Adorata de stânga si de grosul bazeor laburiste, tabloidele au facut din ea tinta preferata a atacurilor lor. Criticându-i mai ales masurile referitoare la promovarea egalitatii intre sexe, care sustin discriminarea pozitiva.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata