Hollande, Cameron şi Merkel condamnă ferm acţiunile violente din estul Ucrainei

Preşedintele francez François Hollande, premierul britanic David Cameron şi cancelarul german Angela Merkel ‘au condamnat ferm’ luni violenţele produse în ultimele două zile în Ucraina, unde militanţi pro-ruşi au ocupat clădiri guvernamentale în mai multe oraşe din estul ţării, informează AFP şi Reuters.

Premierul David Cameron a discutat la telefon separat cu preşedintele francez François Hollande şi cu cancelarul Angela Merkel în legătură cu escaladarea tensiunilor şi cu ameninţarea unei acţiuni militare ucrainene ca urmare a ocupării clădirilor de stat în estul Ucrainei de către separatişti pro-ruşi.

‘Ei (François Hollande şi David Cameron, n.red.) au condamnat ferm violenţele care au avut loc ieri şi azi în regiune şi au cerut tuturor părţilor să dea dovadă de reţinere şi să aleagă calea dialogului, pentru a permite detensionarea situaţiei şi găsirea rapidă a unei soluţii paşnice la această criză’, a declarat preşedinţia franceză într-un comunicat după convorbirea telefonică François Hollande-David Cameron.

Cei doi lideri şi-au exprimat de asemenea ‘sprijinul pentru guvernul ucrainean de a duce la bun sfârşit reformele aşteptate de populaţie şi de a organiza alegerile prezidenţiale din 25 mai în cele mai bune condiţii’, se precizează în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al lui David Cameron le-a declarat reporterilor că ‘şeful guvernului britanic şi omologul său german Angela Merkel au fost de acord cu privire la importanţa condamnării ocupării ilegale a clădirilor guvernamentale din estul Ucrainei’. ‘Ei (Cameron şi Merkel) cred că şi guvernul rus ar trebui să condamne aceste acţiuni’, a mai spus oficialul britanic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata