Hong Kong spune că investigația inițială a vaccinurilor BioNTech nu arată „factori sistemici evidenți”

Guvernul din Hong Kong a declarat că o investigație inițială efectuată de BioNTech și Fosun Industrial din Germania asupra vaccinului său împotriva coronavirusului nu a arătat niciun „factor sistemic evident” în timpul ambalării după ce utilizarea vaccinului a fost suspendată în oraș și în vecinătatea Macau săptămâna trecută.
Autoritățile au oprit miercuri utilizarea unui vaccin COVID-19 dezvoltat de BioNTech, citând ambalaje defecte, declanșând confuzie în centrele de vaccinare din oraș.

Suspendarea a avut loc întrucât centrul financiar asiatic s-a confruntat cu o absorbție lentă a vaccinurilor din cauza încrederii în scădere în vaccinul Sinovac din China și a temerilor de reacții adverse.

Într-o declarație, guvernatorul orașului a transmis că rezultatele anchetei nu exclud că situația este „cauzată de condițiile de mediu în timpul procesului de transport pe distanțe lungi”.

Nu a fost legat de lanțul de frig și gestionarea logistică a vaccinului, iar testarea aleatorie a fiolelor intacte livrate în Hong Kong nu a descoperit nicio problemă de scurgere, a spus acesta.
Atât Fosun, cât și BioNTech au considerat că vaccinurile nu prezintă riscuri de siguranță, iar persoanele care le-au primit „nu trebuie să se îngrijoreze”, a spus guvernul.

Partea rămasă a anchetei se va concentra pe „constatarea integrității proprietăților intrinseci ale loturilor relevante de vaccin și că loturile sunt sigure pentru utilizare”.

Guvernul a declarat că urmărește Fosun și BioNTech pentru a finaliza ancheta în termen de o săptămână pentru a permite reluarea furnizării vaccinurilor către public.

Orașul a început să vaccineze locuitorii cu doze de la Sinovac în februarie și a început să o ofere pe cea dezvoltată de BioNTech în martie.

Vaccinul BioNTech este distribuit în Hong Kong și Macau printr-un parteneriat cu Fosun Pharma din China, în timp ce BioNTech se asociază cu Pfizer pe piețele din afara Chinei mari.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata