Hotărârea judecătorească suspendă interdicția SUA de a investi în Xiaomi

Un judecător federal al SUA a blocat temporar Departamentul Apărării să forțeze investitorii americani să nu mai colaboreze cu producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi Corp pe motiv că, compania are legături cu armata Chinei.

Departamentul Apărării, sub administrația lui Donald Trump, la jumătatea lunii ianuarie a adăugat Xiaomi și alte opt firme pe o listă care impune americanilor să-și vândă interesele în firme până la un termen limită. Restricțiile urmau să intre în vigoare săptămâna viitoare.
Xiaomi, la sfârșitul lunii ianuarie, a depus o plângere la o instanță de la Washington, cerând să fie eliminată de pe listă, considerând că includerea acesteia este „ilegală și neconstituțională” și susținând că nu este controlată de Armata Populară de Eliberare.

Judecătorul de district al SUA, Rudolph Contreras, la Washington D.C., a declarat că instanța „concluzionează că inculpații nu au susținut că interesele de securitate națională în joc aici sunt convingătoare”.

Departamentul Apărării nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Xiaomi a încurajat decizia și a numit „arbitrară și capricioasă” desemnarea Xiaomi drept companie militară chineză.

„Xiaomi intenționează să solicite în continuare ca instanța să declare desemnarea ilegală și să o elimine definitiv de pe lista de companii interzise investitorilor americani”, a spus purtătorul de cuvânt.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata