În China a fost reluată sterilizarea populaţiei

Medicii din sudul Chinei lucrează zi şi noapte pentru a îndeplini planul guvernului chinez privind planificarea familială: ei vor trebui să sterilizeze circa 10.000 de persoane care au încălcat regulile de control asupra natalităţii. Bărbaţii şi femeile care se eschivează de la operaţie, precum şi rudele lor sunt reţinuţi şi aduşi cu forţa în instituţiile medicale, notează cotidianul rus Nezavisimaia Gazeta.

Campania pentru reducerea natalităţii a fost declanşată la 7 aprilie în districtul Punin, provincia Guandong, una dintre cele mai prospere din China. Personalului medical i s-a trasat sarcina să sterilizeze în decurs de 20 de zile 9559 de persoane. Provincia Guandong, cu o populaţie de 2,24 milioane, se situează pe primul loc în ceea ce priveşte populaţia din provincie.

Politica planificării familiale după principiul ‘o familie – un copiľ a început să fie implementată în China la sfârşitul anilor 1970 ai secolului trecut. În ultimul timp, ea a fost îmblânzită: în cazul în care soţul sau soţia aparţin unor minorităţi naţionale sau sunt ei înşişi singurii copii la părinţi, lor li se permite să conceapă un al doilea copil. În majoritatea zonelor rurale, cuplurile pot să conceapă un al doilea copil abia după şapte ani de la naşterea primului. De asemenea, al doilea copil este admis doar în cazul în care primul născut este fată.

În pofida unor reguli atât de stricte, în provincie se întâlnesc multe familii care au mai mulţi copii. Ţăranii au învăţat să eludeze legea, trimiţându-şi femeile gravide la rude. Iar după ce copilul se naşte, ei anunţă că l-au înfiat sau că părinţii copilului le sunt rude sau prieteni.

Potrivit Global Times, ce apare la Beijing, organismele responsabile pentru planificarea familială apelează adesea la ‘măsuri drastice’. Se pare, însă, că de data aceasta autorităţile din Punin şi-au depăşit atribuţiile şi organele juridice vor trebui să declanşeze o anchetă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata