În Danemarca se va construi o copie a fostei reşedinţe a lui Elvis Presley, Graceland

Marţi a început în Danemarca construcţia unei copii a celebrei case americane a lui Elvis Presley, Graceland, inaugurarea urmând să aibă loc primăvara viitoare, a anunţat directorul unui muzeu danez consacrat regelui rock’n’roll, citat de publicaţia franceză Le Point.

La peste 8 000 km distanţă de fosta reşedinţă a lui Elvis din Memphis, Tennessee (sudul Statelor Unite), la Randers (vestul Danemarcei), a fost pusă marţi piatra de temelie a viitoarei atracţii turistice a oraşului, a declarat AFP Henrik Knudsen, ‘care a ajuns fan al lui Elvis la opt ani, după ce a ascultat ±Burning Love±’.
‘Această copie fidelă a domeniului Graceland va avea circa 6 000 de obiecte originale ale Regelui – îmbrăcăminte, cizme, chitare, scrisori, contracte şi alte obiecte insolite’, spune Knudsen, care se află la originea proiectului.

Acum 15 ani, el a deschis la Randers un muzeu consacrat starului american, ‘singurul muzeu permanent al Regelui în afara Statelor Unite, vizitat de 25 000 de persoane pe an’, precizează el. La reşedinţa Graceland din Danemarca vor fi expuse ‘mii de obiecte ale lui Elvis, care se găsesc acum în muzeu, plus un mare număr de lucruri ce se află în depozit, din lipsă de spaţiu’, lucruri cumpărate de acest admirator al muzicii regelui rock de-a lungul vieţii.

Complexul, care va cuprinde muzeul, un magazin, o sală de cinema şi un restaurant, urmează să fie terminat înaintea sărbătorilor de Paşte 2011, valoarea lui fiind estimată la 26 milioane de coroane (3,5 milioane de euro). Fondurile vor fi furnizate de ‘trei investitori particulari şi o bancă locală’, adaugă dl Knudsen. Organizator al unor călătorii cu tematică muzicală la Memphis, Henrik Knudsen, care lucrează la acest proiect de ani buni, este convins de succesul său.

‘Un tur-operator britanic cu care am vorbit despre proiect este gata să aducă 10 000 de turişti pe an la acest nou loc de pelerinaj pentru Elvis’, spune el. Potrivit estimărilor oficiului de turism din oraşul Randers, Graceland ar urma să atragă de la 75 000 la 125 000 de fani pe an, mai ales europeni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata