În Duminica Floriilor, Papa Francis spune că diavolul profită de pandemie

Papa Francis a condus slujbele duminicii de Florii într-o Bazilică Sf. Petru aproape goală, din cauza restricțiilor coronavirusului pentru al doilea an consecutiv și a spus că diavolul profită de pandemie.

În vremurile pre-coronavirus, duminica Floriilor, care marchează începutul Săptămânii Sfinte și duce spre Paște, zeci de mii de oameni ar umple Piața Sfântul Petru ținând crengi de măslin și frunze de palmier împletite, într-o ceremonie în aer liber.

În schimb, doar aproximativ 120 de membri ai credincioșilor au participat la Liturghia de duminică, alăturându-se Papei și aproximativ 30 de cardinali într-o aripă secundară a uriașei bazilici.

„Anul trecut am fost șocați. Anul acesta suntem mai presați și criza economică a devenit grea”, a spus Francis în discursul său tradițional de duminică la prânz, după Liturghie.

Italia se află în mijlocul unui alt blocaj național, care urmează să se încheie după Paști. Miercuri, papa a ordonat cardinalilor și altor clerici să aplice reduceri de salariu pentru a salva locurile de muncă ale altor angajați.

„Diavolul profită de criză pentru a semăna neîncredere, disperare și discordie”, a spus el, adăugând că pandemia a adus suferință fizică, psihologică și spirituală.

De când a fost ales în 2013, Francis a arătat clar că el crede că diavolul este real, spunând într-un document din 2018 că a fost greșit să-l considerăm un mit.

Atât în ​​discursul său din timpul Liturghiei, cât și în comentariile sale ulterioare, Francis a ajutat ca pandemia să devină mai importantă ca niciodată, să aibă grijă de cei aflați în dificultate, săraci și suferinzi.

Aproape toți cei care au luat parte la Liturghie, cu excepția papei și corului, purtau măști.

Într-o versiune la scară mică a unei slujbe tradiționale de Duminica Floriilor, papa în vârstă de 84 de ani și cardinali au stat la altar ținând frunze de palmier.

Duminica Floriilor comemorează ziua în care Evangheliile spun că Isus a călătorit în Ierusalim și a fost salutat de oameni, pentru a fi răstignit cinci zile mai târziu.

În timpul Liturghiei, papa a avut probleme din cauza bolii lui. El suferă de sciatică, care îi provoacă durere la picioare atunci când se ridică.

Restul slujbelor papei din Săptămâna Mare – Joi Sfânt, Vinerea Mare, Sâmbăta Mare și Paște duminica viitoare, vor avea loc, de asemenea, cu un număr limitat de participanți.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata