În patria contelui Dracula, inclusiv alegerile prezidenţiale sunt marcate de supranatural

Alegerile prezidenţiale din România, unele destul de tensionate şi care s-au încheiat la data de 6 decembrie anul trecut prin victoria lui Traian Băsescu, au parte acum de o continuare surprinzătoare.

Iniţial, învinsul lider social-democrat Mircea Geoană şi susţinătorii săi au vorbit despre nereguli în alegeri şi au cerut renumărarea voturilor, însă în urmă cu câteva zile în luptă au intrat acuzaţii de ordin ezoteric privind utilizarea parapsihologiei, notează cotidianul rus Novâie Izvestia.
De altfel, acuzaţiile conform cărora actualul preşedinte Băsescu ar fi fost ajutat să câştige alegerile de un specialist în domeniul parapsihologiei ar părea ‘exotism’ oriunde, numai în România nu.

În patria renumitului conte Dracula mulţi cred şi în ziua de azi în vampiri şi alte lucruri necurate, scrie cotidianul menţionat, amintind că dictatorul Nicolae Ceauşescu se temea atât de tare de reprezentanţii acestei profesii inedite, încât a ordonat plasarea lor în afara legii şi chiar înlăturarea din limba română a cuvântului ‘paraspsihologie’.
Mircea Geoană afirmă că a fost supus unui ‘atac’ din partea parapsihologului Aliodor Manolea, în cadrul dezbaterilor televizate de dinaintea votării.

Ziarul rus reia apoi declaraţii ale liderului social-democrat potrivit căruia asupra sa a fost îndreptată o energie negativă, care l-ar fi împiedicat să se concentreze şi să răspundă la cele mai simple întrebări ale oponentului. ‘Persoane din lumea parapsihologiei, care lucrau pentru Băsescu, se aflau în acea seară la dreapta de camerele de filmať, le-a spus Geoană jurnaliştilor.

Soţia fostului candidat la preşedinţie, Mihaela Geoană, a confirmat la rândul său cuvintele soţului. ‘Atacul a fost extrem de puternic’, a subliniat dna Geoană, citată de Novâie Izvesti.

Iniţial, românii au tratat acuzaţiile lui Mircea Geoană cu zâmbete ironice, însă recenta publicare a unor fotografii făcute în timpul campaniei electorale a lui Traian Băsescu, în care se vede cum Aliodor Manolea, un bărbat slăbuţ, cu faţă rotundă, cu păr rărit şi cu barbă, se află în spatele acestuia, i-a determinat pe mulţi să-şi schimbe părerea faţă de acest scandal.

Potrivit Asociaţiei Române de Psihologie Transpersonală (ARPT), Manolea se bucură de o meritată autoritate printre reprezentanţii profesie i sale, fiind specializat în controlul asupra conştiinţei şi adâncire în transă hipnotică.
Scandalul a atins asemenea cote încât purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu (în campania prezidenţială, n.r.) a fost nevoit să facă în acest sens o declaraţie specială. La sfârşitul săptămânii trecute, acesta a recunoscut că şeful său îl cunoaşte pe Aliodor Manolea, însă a precizat că parapsihologul nu a avut niciun amestec în campania electorală a lui Traian Băsescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata