În ţările UE 15, are loc un avort la fiecare 11 secunde

Rata avorturilor în Europa este în creştere, la fiecare 11 secunde având loc un avort în aşa-numitele ţări UE 15, relevă un raport anual al Institutului pentru Politici Familiale (IPF), citat de site-ul LifeSiteNews.com. Este vorba despre ţările care făceau deja parte din UE, înaintea extinderii de la 1 mai 2004:

Belgia, Spania, Franţa, Marea Britanie, Finlanda, Luxemburg, Italia, Olanda, Germania, Irlanda, Grecia, Danemarca, Austria, Portugalia şi Suedia. Potrivit statisticilor, creşterea bruscă a ratei avorturilor în Spania reprezintă 87% din creşterea totală înregistrată în ultimii 10 ani. Raportul IPF remarcă faptul că schimbările recente înregistrate în legislaţia privind avortul din Spania sunt responsabile pentru creşterea semnificativă a ratei avorturilor.

În ultimii 10 ani, numărul întreruperilor de sarcină în Spania a crescut cu 115%. Aceasta înseamnă că, în Spania, începând din 2008, aproape una din cinci sarcini au fost întrerupte printr-un avort. IPF avertizează că, în ultimii 15 ani, circa 20 de milioane de copii au fost ‘pierduţi’ din cauza avorturilor efectuate pe teritoriul Uniunii Europene. Marea Britanie, Franţa, România, Italia şi Spania sunt ţările cu cel mai mare număr de avorturi din UE.

În acelaşi timp, specialiştii în demografie trag un semnal de alarmă cu privire la scăderea ratei de natalitate în majoritatea ţărilor europene. ‘Numărul avorturilor dintr-un an în cele 27 de state membre ale UE (1.207.646) este echivalent cu deficitul ratei de natalitate în Europa’, avertizează raportul.

Documentul mai notează că există o legătură strânsă între îmbătrânirea populaţiei europene şi creşterea ratei avorturilor, în condiţiile în care numărul persoanelor cu vârste sub 14 ani continuă să scadă. În ansamblul UE, populaţia cu vârste sub 14 ani a scăzut de la 89 de milioane în 1993 la 78,4 milioane în 2008, ceea ce reprezintă o pierdere de 10 de milioane de tineri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata