Închisoarea rusă amenință să-l hrănească forțat pe criticul de la Kremlin, Alexei Navalny, care este în greva foamei

Personalul din închisoarea rusă care-l deține pe criticul de la Kremlin, care este în greva foamei, Alexei Navalny, amenință că-l va hrăni forțat, au declarat aliații săi luni, avertizând că a slăbit 15 kg de când a ajuns la stabiliment luna trecută.

Navalny, în vârstă de 44 de ani, un adversar marcant al președintelui rus Vladimir Putin, a anunțat o grevă a foamei la sfârșitul lunii martie, pentru a protesta împotriva refuzului autorităților penitenciare de a-l trata în mod corespunzător pentru dureri acute de spate și picioare.

Ei spun că i-au oferit un tratament adecvat, dar că el l-a refuzat, insistând că vrea să fie tratat de un medic la alegerea sa din afara facilității, cerere pe care au respins-o.

Navalny, despre care Occidentul spune că a fost închis în mod greșit și ar trebui eliberat, a fost mutat la o clinică a închisorii la începutul acestei luni, după ce s-a plâns de o temperatură ridicată și de o tuse rea.

Luni, pe contul său de Twitter, pe care aliații săi îl folosesc pentru a furniza actualizări pe baza informațiilor din partea avocaților săi care îl vizitează în mod regulat, a fost postat un mesaj care spunea că a fost externat din unitatea medicală a închisorii și că unui doctor nu i s-a permis încă să intre la el. Se spunea că pulsul său avea în medie 106 bătăi pe minut, o valoare mai mare decât în ​​mod normal. Presiunea arterială era de 94/76, se spunea.

Autoritățile penitenciare neagă privarea de somn și au spus anterior că starea lui Navalny era satisfăcătoare și că i s-au acordat toate tratamentele necesare.

Aliații lui Navalny își doresc ca un medic extern la alegere să îi poată verifica starea.

Navalny s-a întors în Rusia în ianuarie după ce și-a revenit din ceea ce medicii germani spun că a fost o otrăvire. El a fost închis în februarie pentru acuzațiile pe care le-a spus că au fost arestate timp de doi ani și jumătate. Rusia a declarat că nu a văzut încă dovezi că ar fi fost otrăvit.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata