India: televizor contra explozie demografică

India propune televizorul ca alternativa pentru a uita de sex si a incerca astfel sa controleze explozia demografica.

Proprietatile inhibitoare, tipice programelor “late-night shows”, ar putea deveni o solutie pentru controlarea exploziei demografice in India, potential catastrofala, potrivit ONU, noteaza ziarul El Mundo.

Ministrul sanatatii si bunastarii familiale, Ghulam Nabi Azad, a cerut sa se faca tot posibilul pentru ca electricitatea sa ajunga in fiecare din casele populatiei rurale indiene.

“Daca exista curent electric in fiecare sat, oamenii se vor uita la televizor pâna noapte târziu, dupa care vor adormi iremediabil. Nu va mai aparea ocazia sa se puna pe facut copii”, a explicat Azad.

“Atunci când nu exista curent electric, optiunea de a merge la culcare este mai mare, precum si sansele de a practica sexul”, a precizat el.

“Televiziunea va avea un impact enorm.
Este o modalitate extraordinara de a face fata problemei: am putea reduce cu 80% cresterea demografica, gratie televizorului”, a conchis ministrul.

Ministrul Azad a facut un apel infocat canalelor indiene de televiziune sa ofere programe de inalta calitate, pentru ca astfel de continuturi ar fi o alternativa serioasa la practicarea sexului.

Azad a oferit de asemenea stimulente materiale cuplurilor care asteapta pâna la 30 de ani pentru a se casatori.

Acest plan contravine insa normelor culturale ale unei tari ca India unde casatoriile intre adolescenti sunt un lucru obisnuit.

Frânarea exploziei demografice a dus la tot felul de solutii. În districtul Shivpuri, situat in statul central Madhya Pradesh, o zona unde numarul barbatilor este preponderent, autoritatile ofera permise de port arma locuitorilor care accepta sa se supuna unei operatii de vasectomie.

Populatia in India s-a triplat de la independenta sa, in 1947, ajungând la 1,2 miliarde de persoane.

Mediul rural, unde rata de crestere a populatiei este de 1,6% anual, insumeaza 17% din total populatiei globului, la o suprafata de doar 3%.

În urmatorii 20 de ani se asteapta ca India sa depaseasca China ca numar de populatie.

Expertii Natiunilor Unite se tem astfel de izbucnirea unor conflicte interne pentru resurse si de o agravare a foametei si a bolilor, in cazul in care nu se adopta masuri urgente pentru frânarea demografica.

Profesorul Arvind Pandey, de la Asociatia Indiana pentru Studierea Populatiei, s-a aratat de acord cu aceasta masura, dar a tinut sa precizeze ca “elementul cheie este educatia si cresterea protagonismului femeilor”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata