Instagram îi împiedică pe adulți să trimită mesaje adolescenților care nu îi urmăresc

Aplicația Instagram lansează câteva actualizări care vizează protejarea adolescenților de contactele nedorite de la adulți.
Instagram a declarat că introduce noi funcții menite să protejeze tinerii în aplicația de partajare a fotografiilor, inclusiv instrucțiuni cu privire la mesajele directe „potențial suspecte” și restricțiile la mesajele dintre adolescenți și adulți pe care nu le respectă.

„Aceste actualizări fac parte din eforturile noastre continue de a proteja tinerii – iar echipele noastre de specialiști continuă să investească în noi intervenții care limitează în continuare interacțiunile inadecvate dintre adulți și adolescenți”, se arată în postarea de pe Instagram.

Unele dintre noile funcții au ca scop „protejarea adolescenților de contactele nedorite de adulți”, a spus compania. Instagram va împiedica acum adulții să trimită mesaje directe persoanelor sub 18 ani care nu le urmează deja. Adolescenții vor începe, de asemenea, să vadă notificări de siguranță în mesaje atunci când un adult care „manifestă un comportament potențial suspect” – cum ar fi trimiterea unui număr mare de solicitări de mesaje persoanelor sub 18 ani – interacționează cu ei prin mesaje directe.
Instagram a spus că adaugă aceste noi caracteristici, parțial, deoarece poate fi dificil să verifici online vârstele oamenilor. Aplicația deținută de Facebook necesită ca oamenii să aibă cel puțin 13 ani pentru a avea un cont, dar unii tineri pot minți în legătură cu vârsta lor.

Instagram a spus că a adăugat recent un nou pas atunci când cineva sub 18 ani se înscrie la aplicație, care îi încurajează să opteze pentru un cont privat. Cele mai recente instrumente de siguranță și setările de confidențialitate sunt prezentate într-un ghid actualizat pentru părinți, a spus compania, care include și „o listă de sfaturi și inițieri de conversație” pentru părinți și adolescenți.

Sursa: CNET
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata