Interferența străină în Canada atinge nivelurile Războiului Rece datorită COVID-19, spune agenția de spionaj

Spionajul străin și interferențele din Canada au atins anul trecut niveluri nemaivăzute de la Războiul Rece, în parte din cauza vulnerabilităților cauzate de pandemia COVID-19, a declarat agenția principală de spionaj canadiană.

Serviciul canadian de informații de securitate (CSIS) a evidențiat Rusia și China drept motive speciale de îngrijorare și a declarat că amenințările cheie la adresa securității naționale precum extremismul violent, interferențele străine, spionajul și activitatea cibernetică rău intenționată au crescut în 2020 și „în multe privințe a devenit mult mai gravă pentru Canadieni. ”

În raportul său anual de anul trecut, CSIS a legat saltul spionajului străin de numărul tot mai mare de oameni care lucrează de acasă din cauza pandemiei COVID-19.
„Actorii de amenințări străini – inclusiv serviciile de informații ostile și cei care lucrează în numele lor – au căutat să exploateze condițiile sociale și economice create de pandemie” pentru a aduna informații valoroase, a spus acesta.

Raportul a fost cel mai recent din partea comunității de informații canadiene care s-a concentrat asupra Rusiei și Chinei.

Șeful CSIS a declarat în februarie că China reprezintă o amenințare strategică serioasă, în timp ce agenția de informații pentru semnale a identificat în noiembrie anul trecut programele sponsorizate de stat în China, Rusia, Iran și Coreea de Nord ca amenințări cu criminalitatea cibernetică pentru prima dată.
„În 2020, CSIS a observat activități de spionaj și interferențe străine la niveluri nevăzute de la Războiul Rece”, a spus CSIS.

„China, Rusia și alte state străine au continuat să adune sub acoperire informații politice, economice și militare în Canada prin activități de amenințare direcționate în sprijinul propriilor obiective de dezvoltare ale statului.”

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata