Investitorul J&J solicită acționarilor să respingă salariul CEO-ului Alex Gorsky

Biroul Trezorierului de Stat din Illinois solicită acționarilor Johnson & Johnson să respingă pachetul de 29,6 milioane de dolari al șefului executiv Alex Gorsky, deoarece îl protejează de costurile litigiilor cu opioide ale companiei de sănătate din SUA.
J&J atrage controlul investitorilor pentru că a exclus din calculul acordării de acțiuni către directorii săi superiori de circa 9 miliarde de dolari în costuri legate de procese care susțin că a contribuit la alimentarea crizei de opiacee din SUA și că urmele de azbest din pulberea sa de talc pentru copii au cauzat cancer, a raportat Reuters ultima dată.

Inclusiv costurile legale legate de opioide și talc s-ar fi cântărit asupra compensației Gorsky, care a totalizat 29,6 milioane de dolari în 2020, în creștere cu 17% față de anul precedent.

Biroul Trezorierului de Stat din Illinois, care administrează un fond de 38 miliarde de dolari care include fonduri de stat și locale și planuri de pensionare, a declarat într-o scrisoare către alți investitori J&J, care a fost revizuită de Reuters că, compania îi proteja pe executivi „de sancțiunea financiară de procese legate de opioide ”fără a explica de ce.
„Directorii ar trebui să răspundă de toate consecințele conduitei corporative”, a declarat biroul trezoreriei în scrisoare.

J&J nu a răspuns la o cerere de comentariu. Într-un dosar la Comisia pentru valori mobiliare și schimb valutar din această lună, compania a declarat că excluderea costurilor litigiilor din plată este în concordanță cu practicile sale anterioare și motivează comportamentele corecte ale executivului.

O rezoluție neobligatorie privind pachetele de plată va fi votată la adunarea generală anuală a companiei din 22 aprilie.

Biroul trezorierului de stat a declarat că este „conștient” de rolul important pe care J&J l-a jucat în dezvoltarea unui vaccin pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Un comitet consultativ din SUA va examina șase cazuri raportate de cheaguri de sânge rare la femeile care au primit vaccinul COVID-19 al lui J & J la o zi după ce autoritățile de reglementare federale au întrerupt utilizarea dozelor pentru a evalua problema.

Biroul trezorierului de stat, care are o participație de 10 milioane de dolari la J&J, este membru al coaliției Investitori pentru opioide și responsabilități farmaceutice (IOPA), care are 61 de membri cu active de 4,2 trilioane de dolari în gestiune. IOPA a scris consiliului de administrație al lui J & J în ianuarie, cerându-i să-și revizuiască practicile salariale în lumina litigiilor cu opioide și a acordurilor convenite.

Ambii consilieri proxy Institutional Shareholder Services Inc și Glass Lewis au recomandat  investitorilor să respingă planul de plată al lui Gorsky.

Alex GorskyJohnson & Johnson
Comentarii (0)
Adaugă comentariu