Iranul anunţă construirea unei noi instalaţii de îmbogăţire a uraniului

32

Iranul va începe construcţia unei noi instalaţii pentru îmbogăţirea uraniului în primul semestru al anului viitor, a indicat şeful Organizaţiei iraniene pentru energie atomică (OIEA), Ali Akbar Salehi, într-un comunicat publicat luni (16 august 2010) pe internet, informează AFP.

“Am finalizat operaţiunea de localizare a zece noi obiective” nucleare, din care primul urmează să fie construit “înainte de sfârşitul anului iranian (20 martie 2011) sau la începutul anului viitor”, a explicat oficialul iranian. Este vorba despre cea de-a treia instalaţie de îmbogăţire a uraniului, după centrala de la Natanz (centru), unde au fost deja instalate 8.500 de sisteme de centrifugare, şi a cea de la Fordoo (sud de Teheran), aflată în construcţie.

Acest anunţ intervine după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, la 9 iunie, un nou set de sancţiuni împotriva politicii nucleare a Iranului, cerându-i în mod expres Teheranului să-şi înceteze activitatea de îmbogăţire a uraniului.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online