Israelul aprobă mobilizarea a 18.000 de rezervişti suplimentari, după declanşarea operaţiunii terestre în Gaza

Guvernul israelian a aprobat solicitarea armatei de a mobiliza 18.000 de rezerviști suplimentari, la scurt timp după declanșarea joi seară a unei ofensive terestre asupra Fâșiei Gaza, a anunțat armata în noaptea de joi spre vineri, transmite AFP.

„Cu cei 18.000 de rezerviști mobilizați, numărul rezerviștilor ce ar putea fi chemați ajunge la 60.000”, a indicat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a armatei.

Guvernul israelian a ordonat joi seară armatei să lanseze o operațiune terestră în Fâșia Gaza, după zece zile de raiduri soldate cu aproximativ 240 de morți.

Armata bombarda în noaptea de joi spre vineri extrem de intens Fâșia Gaza pe calea aerului, pe mare și prin tiruri din tancurile comasate la frontieră, potrivit unui corespondent al AFP la fața locului, în timp ce televiziunea israeliană difuza imagini cu imobile în flăcări și bile de foc pe cerul Fâșiei Gaza.

Guvernul israelian a ordonat armatei să lanseze această operațiune terestră cu scopul „de a lovi semnificativ infrastructurile teroriste ale Hamas” și „să readucă securitatea pentru cetățenii Israelului”, conform unui comunicat al armatei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata