Jackpot-ul loteriei americane Powerball a ajuns la recordul de 1,5 miliarde de dolari

33

Jackpot-ul loteriei americane Powerball a continuat să crească, ajungând la 1,5 miliarde de dolari marți, în ajunul unei noi trageri, transmite AFP.

Din 4 noiembrie 2015, nimeni nu a nimerit numerele câștigătoare la tragerile care au loc de două ori pe săptămână, miercurea și sâmbăta.

Săptămâna trecută jackpot-ul a fost de 950 de milioane de dolari, un record mondial. Cum nimeni nu a câștigat, a urcat duminică la 1,3 miliarde, pentru a fi în prezent de 1,5 miliarde de dolari. Șansele de câștig sunt infime — una la 292 de milioane—, dar interesul este maxim, unii clienți venind chiar și din Canada sau Mexic pentru a cumpăra bilete.

În cazul în care câștigătorul ar opta pentru încasarea întregii sume, el ar primi 930 de milioane de dolari, dar poate alege și tranșe de plată pe 29 de ani.

Powerball există în 44 de state americane, în capitala federală Washington, în Porto Rico și în Insulele Virgine americane. Cele cinci bile albe sunt extrase dintre numerele de la 1 la 69, iar cea roșie, din 26 de numere.

Recordul la un câștig încasat de o singură persoană datează din 18 mai 2013, când o pensionară de 84 de ani a câștigat 590,5 milioane de dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online