Japonia, câştigătoare la prima ediţie a unui concurs internaţional de sushi

Japonezul Jun Jibiki a câștigat prima ediție a „Global Sushi Challenge”, cel mai mare concurs internațional pentru maeștrii acestui fel de mâncare din bucătăria japoneză, a cărui finală s-a desfășurat la Tokyo, relatează EFE.

Jibiki, chef al restaurantului Komazushi, a cucerit juriul cu tehnica sa, șlefuită pe parcursul a 27 de ani de activitate.

Devenit numărul unu mondial în materie de sushi, japonezul a dat asigurări că va continua să-și perfecționeze tehnica.

Premiul al doilea a recompensat creația lui King Meng Tan, de la restaurantul Hide Yamato din Singapore, iar premiul al treilea i-a revenit lui Takatoshi Toshi, de la Sushi Ran din SUA.

Tradiția s-a impus, într-o competiție în care fiecare finalist „a adus elemente unice din propria țară fără a uita să folosească tehnicile tradiționale pentru a crea sushi”, a subliniat juriul.

Concursul s-a desfășurat în două runde. În prima rundă, „Edomae Sushi Round”, juriul a evaluat abilitățile participanților, iar în cea de-a doua, „Original Sushi Round”, finaliștii și-au dovedit creativitatea. Unii dintre aceștia proveneau din țări ca Germania, Portugalia, Coreea de Sud. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata