Japonia: Nouă morţi, sute de răniţi şi pagube importante după o serie de cutremure puternice

 Mai multe seisme de o magnitudine care a ajuns şi la 6,5 grade au cauzat moartea a nouă persoane şi rănirea câtorva sute în noaptea de joi şi vineri în sud-vestul Japoniei, unde se află mai multe reactoare nucleare, care, potrivit operatorilor, nu au fost afectate, relatează AFP.

„Bilanţul stabilit pentru moment este de nouă morţi”, a declarat, prin telefon, pentru AFP un funcţionar de la centrul de gestionare a dezastrelor din prefectura Kumamoto, în insula Kyushu.

Postul public de televiziune NHK a relatat despre 780 de persoane care ar fi rănite, dintre care cel puţin 22 s-ar afla în stare gravă.
Zeci de case au fost în totalitate sau parţial distruse şi au izbucnit mai multe incendii, conform presei, care citează serviciile de salvare şi autorităţile locale.

Circa 33.000 de persoane s-au refugiat în sute de centre deschise în clădiri publice unde au primi mâncare şi pături.

Seismul a dus la prăbuşirea unor ziduri şi case în oraşul Mashiki, la 900 de kilometri sud-vest de Tokyo. Cel puţin o persoană a murit, a relatat televiziunea NHK, adăugând că alte câteva persoane ar putea fi prinse sub dărâmături.

O altă persoană a murit într-un incendiu cauzat de cutremur.

În urma primului seism, peste zece clădiri s-au dărâmat în oraşul Mashiki, situat la 900 de kilometri sud-vest de Tokyo, iar mai multe persoane au fost rănite, informează DPA, citând agenţia japoneză NHK.

Uzina Electrică Kyushu a raportat că reactoarele sale nucleare din Prefectura Kagoshima, aflată la 130 de kilometri de Kumamoto, nu au fost avariate.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata