Jay Z a plagiat melodia unui artist elveţian, căruia urmează să îi plătească jumătate din încasări

Rapperul american Jay Z a folosit o creație a artistului elvețian Bruno Spoerri într-una din piesele sale, fără a-i cere permisiunea, motiv pentru care urmează să îi plătească acestuia jumătate din încasările pe melodie, relatează joi 20minutes.ch.

Cântărețul american a negat mai întâi că ar fi utilizat partitura saxofonistului și pianistului elvețian. Deocamdată nu au fost evaluate încasările pe piesa ‘Versus’, lansată în 2013, a declarat Bruno Spoerri agenției ATS, confirmând o informație apărută în ‘Tages Woche’. Melodia plagiată este ‘Lilith-on the way’, compusă de Spoerri în 1978.

Bătălia juridică a durat peste un an și jumătate, Jay Z recunoscând că a utilizat piesa elvețianului doar acum câteva luni. O primă ofertă de înțelegere a fost refuzată, fiind considerată prea mică.

În vârstă de 79 de ani, Bruno Spoerri trăiește din muzică din 1967. Printre altele, a condus Festivalul de jazz de la Zurich și înaltele școli de muzică din Zurich și Lucerna. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata