Jirinovski acuză Rusia de moartea lui Kaczynski

Vicepreşedintele Dumei de Stat, Vladimir Jirinovski, preşedintele Partidului Liberal-Democrat, a cerut în plenul camerei, ca Rusia să-şi asume responsabilitatea pentru tragedia aviatică din 10 aprilie 2010 de lângă Smolensk, în care au pierit preşedintele Poloniei Lech Kaczynski, soţia sa Maria, precum şi alţi 85 de oficiali de rang înalt, plus nouă membri ai echipajului, şi să facă lumină asupra condiţiilor în care funcţionează aeroporturile ruse.

Sesiunea plenară a Dumei a început miercuri printr-un moment de reculegere în memoria celor 96 de victime ale catastrofei aeriene de lângă Smolensk. Pentru a evita accidente similare pe viitor, Jirinovski a propus ‘să fie restabilită regula potrivit căreia în caz de orice deteriorare a condiţiilor meteorologice, aeroportul este închis pentru orice aeronavă, chiar dacă este vorba de un grup de vagabonzi care merg la pescuit sau de un preşedinte de ţară’.

‘Dacă noi permitem unui avion cu elita politică a unei ţări întregi să aterizeze pe o ceaţă densă, atunci este vina noastră’ – a spus Jirinovski, în opinia căruia ‘dacă echipajul polonez nu a putut lua o decizie adecvată, în locul său această decizie trebuia luată de turnul de control’. ‘Trebuia să închidă aerodromul şi gata. Vreţi să aterizaţi, nu aveţi decât în altă parte sau iată, în mlaştină’ – a spus controversatul politician, care şi-a surprins colegii deputaţi cu discursul prin care îşi ‘turna cenuşă în cap’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata