JO 2016: CIO promite ape curate la Rio

Apele poluate și pline de deșeuri solide din Golful Guanabara, unde urmează să se desfășoare anul viitor probele de veliere la JO de la Rio de Janeiro, vor fi curate, a promis marți Thomas Bach, președintele CIO.

”Este important să creăm condiții bune pentru pentru sportivi”, a explicat Bach la Rio de Janeiro, unde a lansat numărătoarea inversă, cu un an înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice (5-21 august 2016).

Bach a afirmat că un triatlon a avut loc în acest weekend și că înotătorii s-au lansat de pe plaja Copacabana. ”Această încălzire a demonstrat că totul merge în direcția bună”, a spus președintele CIO.

Ecologiștii estimează însă că poluarea va exista și în timpul Jocurilor în golful Guanabara, unde vor avea loc probele de veliere și de planșă cu velă.

La rândul lor, oficialii au admis că nu vor fi în măsură să-și țină promisiunea de a trata 80 la sută din apele uzate care sunt deversate în golf.

”Totul trebuie foarte strict controlat, a spus Bach. Într-un an, cred că vom avea o competiție formidabilă”.

El a adăugat că pregătirile pentru Rio 2016 avansează bine.

”Nu sunt îngrijorat în mod deosebit, deoarece sunt convins că comitetul de organizare, ca și guvernul, va continua această dinamică. Într-un an, vom fi cu toții fermecați de o ceremonie fantastică și de ospitalitatea poporului brazilian”, a conchis președintele CIO. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata