JO – CIO va lansa un canal olimpic digital

Comitetul Internațional Olimpic (CIO), reunit în sesiune la Monte Carlo, a aprobat luni, 8 decembrie, lansarea în 2015 a unui canal olimpic digital, difuzat într-o primă fază pe internet și disponibil 365 de zile pe an în lumea întreagă.

Cu un buget de 446 milioane euro pe perioada 2015/2021, aceste canal are drept scop furnizarea unei ”platforme în vederea unei expuneri permanente a sporturilor din programul olimpic și în afara perioadei Jocurilor Olimpice”.

Acest canal, care nu este destinat să concureze cu canalele deținătoare de drepturi pentru acoperirea Jocurilor, ”va utiliza bogatele active patrimoniale ale CIO”, a explicat în fața celor 104 membri ai CIO, Yiannis Exarchos, președintele Serviciilor olimpice de radio-televiziune (OBS).

”Este vorba de o platformă digitală mondială ce va oferi un conținut olimpic”, a adăugat el, detaliind programul, cu imagini ale probelor de calificare pentru JO, informații și dezbateri privind sporturile olimpice, acoperirea aprinderii flăcării olimpice și ștafeta olimpică, dar și imagini de arhivă.

Bugetul va fi asigurat în mare parte de CIO (175 milioane euro), Comitetele olimpice naționale (72 milioane euro), federațiile internaționale (72 milioane euro) și din vânzări (133 milioane euro).

Canalul, cu sedii în Spania și Elveția, va fi difuzat pe internet și destinat aplicațiilor mobile, ”în limbile locale, cu susținerea difuzorilor locali”, a precizat Exarchos.

”Scopul este de a nu aduce atingere drepturilor partenerilor noștri”, a mai subliniat președintele OBS, avansând și faptul că în perioada Jocurilor, difuzorii deținători de drepturi ”vor putea utiliza canalul olimpic”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata