JO Soci 2014: Hocheiul pe gheaţă, sportul olimpic cel mai comentat pe Twitter

Reţeaua de socializare Twitter a anunţat că hocheiul pe gheaţă a fost sportul care a atras cele mai multe comentarii în cele 15 zile de competiţii din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, reuşind să devanseze curling-ul şi patinajul artistic.

Între primele cinci cele mai mari „audienţe sociale”, calculate în funcţie de numărul de tweets pe minut, se regăsesc patru meciuri de hochei pe gheaţă, alături de finala concursului individual masculin de patinaj artistică, în are japonezul Yukuru Hayanu a cucerit medalia de aur.

Cel mai comentat eveniment sportiv de la Soci a fost meciul de hochei dintre Rusia şi Statele Unite, câştigat de americani la loviturile de departajare, disputat pe 15 februarie şi care a atras 72.630 de tweets pe minut. Locul secund este ocupat de semifinala turneului masculin de hochei în care Canada a eliminat SUA (21 februarie), cu 47.600 tweets pe minut şi finala de la patinaj artistic masculin (45.750 tweets).

Pe poziţia a patra se află finala turneului feminin de hochei pe gheaţă, în urma căreia canadiencele au devenit campioane olimpice, care a avut loc pe 20 februarie (42.000 tweets pe minut), topul fiind încheiat de finala masculină de hochei de la Soci (23 februarie), în urma căreia Canada a obţinut aurul olimpic (27.700 tweets pe minut). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata