John Kerry: Orice armistiţiu trebuie să ducă la dezarmarea Hamas

Eforturile internaționale pentru încheierea unui armistițiu între Israel și Hamas în Fâșia Gaza trebuie să conducă la dezarmarea grupării palestiniene, a afirmat luni secretarul de stat al SUA, John Kerry, relatează AFP.

Tocmai revenit dintr-o misiune în Orientul Mijlociu care a eșuat, în încercarea de a impune o încetare a focului părților beligerante, John Kerry a declarat ziariștilor la Washington că ‘orice proces pentru soluționarea crizei din Gaza, într-o manieră durabilă și semnificativă, trebuie să ducă la dezarmarea Hamas și a tuturor grupărilor teroriste’.

Șeful diplomației americane a dat asigurăriva continua să depună eforturi ‘pentru încheierea unui armistițiu umanitar fără condiții’.

Un astfel de armistițiu ‘ar putea marca sărbătoarea Aid care începe acum, ar pune capăt luptelor, ar permite transportul în Gaza de alimente și medicamente și ar oferi Israelului mijloacele de a răspunde la amenințarea pe care o reprezintă atacurile din tunele, o amenințare pe care o înțelegem complet și care este reală’, a explicat ministrul american.

Moartea unor copii palestinieni în Gaza și a unor civili în Israel a spulberat speranțele unui armistițiu luni, în prima zi a sărbătorii musulmane Fitr și după trei săptămâni de conflict între Israel și Hamas. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata