Laburiştii britanici au risipit milioane de lire sterline pentru imigranţii ilegali

Laburiştii din Marea Britanie au risipit milioane de lire sterline pe încercări ‘nebuneştľ menite să ‘îi mituiască’ pe imigranţii ilegali să se întoarcă în ţările de origine, dezvăluie cotidianul britanic Daily Mail.

Documente ale Ministerului britanic de Interne arată cum ultimul guvern a fost atât de risipitor cu banii publici, încât o sumă de 13 milioane de lire sterline a dispărut fără ca funcţionarii ministerului să aibă vreo idee despre cum a fost cheltuită aceasta. Ministrul pentru imigraţie, Damian Green, a cerut o anchetă internă urgentă pentru a afla dacă contribuabilii britanici au fost înşelaţi.

Documentele dezvăluie de asemenea, modul în care laburiştii au plătit 1,2 milioane unor oamenii care nu au pus nici măcar o dată piciorul în Marea Britanie; au dat bani pentru repatrierea unor imigranţi din ţări bogate – printre care SUA, Australia, Canada şi Noua Zeelandă; au cheltuit mii de lire pe instruirea unor predicatori străini despre viaţa într-o ‘Mare Britanie multi-culturală’;
au trimis afgani în vacanţe de un an pentru a vedea dacă şi-ar dori să meargă acasă permanent; au mituit polonezi să meargă acasă, în acelaşi an în care ţara lor a aderat la UE, ceea ce însemna că aceştia deveneau eligibili să revină imediat în Marea Britanie; au plătit aproape 50.000 de lire Ucrainei pentru a crea un ‘centru de consiliere pentru imigraţie’; au irosit 25.141 de lire pe un proiect anulat pentru a sprijini ‘artizanii’ din Afganistan; au plătit 68.235 de lire Chinei pentru a-şi întări controalele în ceea priveşte migraţia.

Documentele detaliază cum laburiştii au cheltuit aproape 80 de milioane de lire pe scheme menite să încurajeze imigranţii care nu au obţinut azil în Marea Britanie să se întoarcă acasă. Aceste plăţi – denunţate de critici drept ‘mită’ – erau menite să crească în mod considerabil numărul celor care părăseau Marea Britanie.
Miniştrii au decis că oferirea acestor bani era o modalitate mai ieftină şi mai uşoară ca imigranţii ilegali să se întoarcă acasă decât ca poliţia de frontieră să le dea de urmă şi să îi urce forţat în avioane.

De asemenea, Ministerul de Interne a cheltuit sute de mii de lire pentru ca ţările străine să îşi îmbunătăţească controalele la frontieră şi să îşi descurajeze proprii cetăţeni să vină în Marea Britanie.
Duminică, Matthew Elliott, director executiv al Alianţei Contribuabililor, a declarat că a fost lansată o anchetă cu privire la banii oferiţi de Agenţia de Frontieră a Regatului Unit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie în ultimii 5 ani.
‘Finanţele agenţiei sunt monitorizate cu atenţie, însă trebuie să ne asigurăm că banii contribuabililor sunt cheltuiţi cu înţelepciune şi că fiecare penny este contabilizať, a precizat Elliott.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata