Londra spune că majoritatea lucrătorilor se vor întoarce la birouri, după pandemie

Centrul financiar al Londrei, care seamănă cu un oraș fantomă de când coronavirusul a măturat lumea anul trecut, este probabil să vadă majoritatea lucrătorilor care se întorc la birourile lor după pandemie, a spus liderul politic al orașului.
Catherine McGuinness, președintă politică la City of London Corporation, a declarat pentru BBC că este încrezătoare că, comerțul se va întoarce pentru cafenelele, puburile, restaurantele și alte întreprinderi care se bazează pe mulțimea, de obicei plină de lucrători de birou.

Dar, probabil, ar exista modificări ale modului în care oamenii lucrează ca urmare a pandemiei.

„Ceea ce ne spun oamenii este că se așteaptă ca sediul central să rămână în centrul afacerii lor cu oameni care vin în trei sau patru zile, care lucrează ore diferite, așa că ne așteptăm la cea mai mare parte a returnării”, a spus McGuinness.
„Ce va însemna în ceea ce privește pierderea generală, nu suntem încă destul de clari”.

Londra domină piața valutară a lumii de 6,6 trilioane de dolari pe zi, este cel mai mare centru de servicii bancare internaționale și al doilea cel mai mare centru fintech din lume, după Statele Unite.

McGuinness a spus că dezvoltatorii încercau să planifice noi clădiri în oraș, găzduind giganții finanțelor mondiale.

„Vedem deja în aplicațiile noastre de planificare o creștere reală a interesului pentru a obține spații de birouri în oraș”, a spus ea. „Cred (am văzut) până acum anul acesta 80% din toate aplicațiile pe care le-am văzut anul trecut”, a spus ea.

„Așadar, un interes continuu și un angajament continuu față de acel spațiu de birouri, dar un mod diferit de utilizare a acestuia.”

Un sondaj publicat la începutul acestei luni de către contabilii KPMG a arătat că majoritatea companiilor globale majore nu mai intenționează să reducă utilizarea spațiului de birouri după pandemie, deși puțini se așteaptă ca afacerea să revină la normal în acest an.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata