Lonza din Elveția va spori producția pentru vaccinul Moderna COVID-19

Producătorul de medicamente contractuale Lonza își va dubla capacitatea de producție în Elveția pentru vaccinul Moderna COVID-19, contribuind la creșterea producției medicamentului american la până la 3 miliarde de doze în 2022.

Acordul anunțat joi prelungește un pact de 10 ani și prevede alte trei linii de producție în Visp, Elveția, dincolo de cele trei Lonza construite de anul trecut.

Extinderea, care cuprinde mișcări în alte părți din Europa și Statele Unite, pentru a ridica capacitatea de producție și îmbuteliere a ingredientelor Moderna, crește presiunea asupra Lonza pentru a găsi muncitori calificați care să conducă rețeaua sa în creștere de facilități dedicate complexului vaccin mARN al companiei americane.

Moderna a avertizat că livrările de vaccinuri din al doilea trimestru către țări, inclusiv Marea Britanie și Canada, se confruntă cu întârzieri, spunând că „traiectoria producției de creștere”, care include fabricile Lonza, a lăsat un deficit.
Lonza a declarat că va lua lecții din cursa sa pentru a porni primele linii de producție pentru a accelera punerea în funcțiune a noilor instalații, care se așteaptă să fie operaționale în prima parte a anului 2022.

„Recrutarea pentru liniile de producție suplimentare a început deja”, a spus Lonza. „Compania a luat cunoștințe din dezvoltarea precedentă a liniilor de producție a substanțelor medicamentoase Moderna din Visp și este încrezătoare că poate accelera operaționalizarea noilor instalații.”

În februarie, directorul executiv al Lonza, Pierre-Alain Ruffieux, a declarat că vor dura câteva luni până când primele trei linii vor atinge „viteza de croazieră”.

Extinderea ar aduce capacitatea elvețiană a Lonza la 600 de milioane de doze. Lonza produce, de asemenea, ingrediente Moderna la o fabrică separată din S.U.A.
Lonza nu a dat o valoare pentru extinderea cu Moderna, dar a spus că liniile de producție pe care le-a construit anul trecut costă 70 de milioane de franci elvețieni (77 milioane de dolari) fiecare și necesită 60-70 de angajați.

Radiodifuzorul de stat elvețian RTS a raportat săptămâna aceasta că angajații companiei elvețiene de produse alimentare Nestle sunt recrutați pentru misiuni temporare Lonza pentru a ajuta la producerea vaccinului.

Nestle nu a comentat direct despre Lonza, spunând „continuăm să căutăm modalități prin care putem juca un rol” în eforturile de stimulare a livrărilor globale de vaccinuri.

Lonza nu a comentat imediat.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata