Mai multe obiecte din parcurile Disneyland, scoase la licitație

 O galerie din Los Angeles va scoate la licitație 1.500 de obiecte de la Disneyland și din Walt Disney World. Unele dintre acestea datează de la înființarea parcurilor tematice ale companiei, din 1950, arată Reuters.

Mike Van Eaton, unul dintre proprietarii Van Eaton Galleries, a anunțat luni că licitația va scoate la lumină documente istorice, printre care se numără și schița originală a celebrului parc, folosită de Walt Disney pentru a prezenta finanțatorilor ideea sa, în 1953, cu doi ani înainte de deschiderea primului parc tematic, în sudul Californiei.

Și personaje cunoscute precum păsările din secțiunea Enchanted Tiki Room a parcului, o statuie de bronz înfățișându-l pe Mickey Mouse, și o păpușă din zona “It’s a Small World”.

Păsările sunt estimate la sume cuprinse între 80.000 și 100.000 de dolari, în timp ce păpușa mecanică se așteaptă să să fie adjudecată pentru o sumă cuprinsă între 15.000 și 20.000 de dolari.

Una dintre celebrele cabine Star Jet va fi licitată, organizatorii licitației așteptându-se la un preț de vânzare de până la 15.000 de dolari. Chiar și ghidul parcului semnat de Walt Disney însuși în ziua în care a inaugurat celebra destinație de distracții va fi scos la licitație, adunând sume cuprinse între 7.000 și 9.000 de dolari. Licitația este programată la Los Angeles pe 7 decembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata