Mai multe vinuri chinezeşti vor fi incluse în prestigiosul ghid Bettane&Desseauve

Aproximativ 30 de vinuri chinezești vor fi incluse în a doua ediție în limba mandarină a celebrului ghid Bettane&Desseauve, după numele cunoscuților enologi francezi Michel Bettane și Thierry Desseauve.

Dintre cele 173 de podgorii examinate în timpul unei degustări ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Beijing, la care au participat zeci de critici francezi și chinezi, între 15% și 20% din vinuri au fost apreciate ca fiind foarte bine făcute, destul de apropiate ca stil de cele care se găsesc în Franța și în Europa, a declarat Michel Bettane.

În final, 24 de vinuri roșii, șase vinuri albe și un vin spumant au obținut o notă de cel puțin 13 din 20, minimul pentru a intra în prestigiosul ghid.

Printre podgoriile candidate, au figurat multe aflate la prima sau a doua recoltă, pentru domenii create după 2012, care încercau să-și creeze un nume. În schimb, marile mărci chineze consacrate, precum Greatwall, nu au dorit să participe la degustare.

‘Ele participă mai puțin astăzi. Cu concurența tuturor noilor mici producători, nu mai sunt sigure că ajung pe primele trei locuri’, a explicat Nicolas Carré, somelier francez care lucrează în China de 14 ani.

Devenită prima țară consumatoare de vin roșu în 2014, înaintea Franței, China este din ce în ce mai mult interesată de ghidurile enologice internaționale, scrie AFP.

Anul trecut, prima ediție în limba chineză a Bettane&Desseauve s-a vândut în 50.000 de exemplare. Ediția din 2015, adaptată la piața locală, va fi prima care va include vinurile chinezești. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata