Malayezia/Avion dispărut: Aeronava a suferit în 2012 o avarie la o aripă

Avionul Boeing 777-200 al companiei Malaysia Airlines dispărut vineri seara a suferit în 2012 o avarie la o aripă, dar a fost reparat în mod regulamentar şi era apt de zbor, a dat asigurări duminică directorul companiei, transmite AFP.

Extremitatea unei aripi a avionului a fost avariată în urma unei coliziuni la sol cu un alt avion pe aeroportul Pudong din Shanghai, a explicat Ahmad Jauhari Yahya într-o conferință de presă. În urma coliziunii s-a rupt o bucată ‘probabil’ de un metru din vârful aripii, dar aceasta a fost reparată de Boeing şi a primit certificarea producătorului şi a mai multor autorități din aviația civilă, a precizat directorul companiei.

Avionul, care a decolat de la Kuala Lumpur la ora locală 00.41, sâmbătă (vineri, 16.41 GMT) în direcția Beijing, având la bord 239 de persoane — 227 pasageri şi 12 membri ai echipajului — a menținut legătura cu turnul de control până la ora 01.30 locală, sâmbătă (17.30 GMT, vineri), după care a ‘dispărut’ de pe radare, fără a transmite SOS, a scris ziarul malayezian The Star, preluat de Efe.

Zeci de nave şi aeronave au fost mobilizate în căutarea sa, în operațiuni fiind implicate vase şi avioane malayeziene, vietnameze, chineze şi ale altor țări din regiune, dar şi ale SUA.

Potrivit companiei, între pasageri se aflau cel puțin 152 de chinezi, 38 de malayezieni, şapte indonezieni, şase australieni, cinci indieni, patru francezi şi trei americani. Pe listă figurează şi numele a doi europeni, un austriac şi un italian, care potrivit ministerelor de externe ale țărilor lor nu se aflau în aeronavă. Paşapoartele celor doi au fost, se pare, sustrase în Thailanda, în ultimii doi ani.

Autoritățile malayeziene au anunțat că au în vedere un posibil act terorist, dar deocamdată nu există informații care să confirme această ipoteză, a menționat pentru Xinhua un reprezentant al companiei aeriene la Beijing. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata